30.11.14

Συμμετοχή στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΤΕΑΔ με θέμα: Η δημιουργικότητα στην εκπαίδευση"

Ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι εργασίες του 5ου Πανελλήνιου Συνεδρίου που οργάνωσε η  ΕΤΕΑΔ με θέμα: "Η δημιουργικότητα στην εκπαίδευση"  στη Δράμα στις 28-29 Νοεβρίου 2014.

Μεγάλη η χαρά μου, καθώς στη διάρκεια των συνεδριάσεων είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με αγαπημένους αλλά και κυρίως με δημιουργικούς εκπαιδευτικούς που καταθέτουν κάθε μέρα το μεράκι, την αγάπη αλλά και τη γνώση τους στο χώρο των σχολικών αιθουσών και όχι μόνο.
Για ακόμη μια φορά σκέφτηκα πως το μεγαλύτερο όπλο που έχει η πολιτεία μας  τελικά είναι οι εκπαιδευτικοί της , ίσως όχι όλοι, αλλά σίγουρα πολλοί,  οι οποίοι σε μια εποχή απόλυτης απαξίωσης με την υποτιθέμενη "αξιολόγηση" να επικρέμαται ως "δαμόκλειος σπάθη" πάνω από τα κεφάλια τους, αυτοί συνεχίζουν... και άοκνα καταθέτουν καθημερινά κομμάτι της δημιουργικής τους σκέψης σε σχολεία χωρίς υποδομές και σε κλίμα απόλυτης καταχνιάς και ματαίωσης.
Άκουσα πολλές εισηγήσεις από το χώρο της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και η όσμωση που δημιουργήθηκε οδήγησε σε γόνιμα συμπεράσματα.
Η συμμετοχή μου στο Συνέδριο περιελάμβανε δύο εισηγήσεις . η πρώτη με θέμα την παρουσίαση υλοποίησης ενός προγράμματος Αγωγής Υγείας για την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού, και η δεύτερη: ¨Εναλλακτικές μορφές διδασκαλίας του ευθέος και του πλαγίου λόγου στη Νεοελληνική Γλώσσα", με την αγαπημένη μου φίλη και συνάδελφο Ελένη Παπαδοπούλου.
Η Παρουσίαση της 1ης εισήγησης μου
http://www.slideshare.net/siliazetta/5-42182020



Η παρουσίαση της 2ης εισήγησης
http://www.slideshare.net/siliazetta/ss-42839378