17.3.11

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Η  Βασιλική (Σύλια) Ζέττα είναι εκπαιδευτικός Β’/βάθμιας εκπαίδευσης, απόφοιτος του Τμήματος Φιλολογίας Α.Π.Θ.  με ειδίκευση κλασικών σπουδών, κάτοχος  Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Παιδαγωγική Ισότητας των Φύλων των τμημάτων Ψυχολογίας & Παιδαγωγικής- Φιλοσοφίας του Α.Π.Θ.
Είναι πιστοποιημένη επιμορφώτρια Β΄επιπέδου στη διδακτική αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική πράξη. 
Εργάζεται στο 3ο Γυμνάσιο Σερρών  για το σχολικό έτος 2013-14 και ασκεί διδακτικά καθήκοντα 17 χρόνια στη Δημόσια Εκπαίδευση. Έχει συμμετοχή στο έργο Επιμόρφωση Β΄ Επιπέδου των εκπαιδευτικών για τη διδακτική αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική πράξη ως επιμορφώτρια. Συνολικά έχει εργαστεί ως επιμορφώτρια και στις 4 περιόδους υλοποίησης επιμορφωτικών προγραμμάτων, με συμμετοχή 1/3 σε 12 ολοκληρωμένα ήδη προγράμματα. 
Εργάστηκε ως Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Δ/νσης Δ/θμιας Σερρών μέχρι 31-8-2013, όπου και υλοποίησε πλήθος παρεμβάσεων, επιμορφωτικών συναντήσεων, Ημερίδων για γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές. Κύριοι άξονες ήταν τα θέματα της ενδοσχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού, η Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, οι σχέσεις στην οικογένεια και το σχολείο, το άγχος, κ.α.
Παράλληλα έχει εργαστεί ως επιμορφώτρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στο πρόγραμμα «Ταχύρρυθμα επιμορφωτικά προγράμματα των εκπαιδευτικών υποχρεωτικής εκπαίδευσης στα νέα διδακτικά πακέτα», που διοργάνωσε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με την περιφερειακή Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας τα έτη 2007-2008. 
Από τον Μαίο του 2011 ανήκει στο Μητρώο επιμορφωτών Β για το Μείζον Πρόγραμμα Εκπαίδευσης, που υλοποιεί το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και εργάστηκε ως επιμορφώτρια. Ανέλαβε την επιμόρφωση Φιλολόγων του Νομού Θεσσαλονίκης στην Α΄πιλοτική Φάση του Προγράμματος Ιούνιος 2011-Δεκέμβριος 2011.

Έχει καταθέσει εισηγήσεις σε συνέδρια (Σύρου, Ημαθίας, Βόλου, Καθηγητών Πληροφορικής, ΑΠθ για τις Ερευνητικές εργασίες, Ημερίδες φιλολόγων ) που σχετίζονται με την αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική πράξη, οι οποίες έχουν δημοσιευτεί στα πρακτικά τους και έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο. Η θεματολογία των εισηγήσεων αφορά κυρίως στη σχεδίαση και υλοποίηση εκπαιδευτικών σεναρίων για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων στο Γυμνάσιο και το Λύκειο.
Σενάρια της έχουν φιλοξενηθεί σε εκπαιδευτικούς ιστοχώρους. 
Συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα  με θέμα:«Ευαισθητοποίηση Εκπαιδευτικών και παρεμβατικά προγράμματα για την προώθηση της ισότητας των φύλων», στα πλαίσια της πράξης 4.1.1.α του ΕΠΕΑΕΚ. ΙΙ.  
Εργάστηκε ως υπεύθυνη σχολικής Βιβλιοθήκης του Ενιαίου Λυκείου Ηράκλειας, η οποία δημιουργήθηκε στα πλαίσια του επιχειρησιακού προγράμματος του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ.  
Συμμετείχε στη συγγραφή τριών (3) βιβλίων για τη διδασκαλία της Νεοελληνικής Γλώσσας στο Λύκειο, από τις εκδόσεις Χατζηθωμά 1998 και 1999. 
Είναι μέλος του Συλλόγου Επιμορφωτών ΤΠΕ@Ε, και μέλος της Ελληνικής  Ένωσης για την αξιοποίηση των τπε στην εκπαίδευση e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε
Από το 2007 εκλέγεται στο Δ.Σ του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Σερρών.    Εκλέχθηκε στη θέση της Προέδρου, για τη διετία 2011-2013, και 2013-2015. 
Είναι παντρεμένη με το Γιώργο Αναστασιάδη και περήφανη μητέρα τριών αγοριών. Ζει μόνιμα στη Σέρρες.