17.6.11

Πολιτιστικό πρόγραμμα Α΄ Λυκείου Σερρών

Μαζί με με μια ομάδα μαθητών από το Α2 του 1ου Λυκείου Σερρών, αποφασίσαμε στην αρχή της σχολικής χρονιάς που δύει να ασχοληθούμε με το  αιώνιο και επίκαιρο ζήτημα της αγάπης. το οποίο  μας απασχολεί στη διάρκεια της εφηβείας μας. Την εποχή  όπου μετασχηματιζόμαστε, προσπαθούμε να αυτοκαθοριστούμε και αναζητούμε έντονα συναισθήματα και βιώματα μέσα από τις σχέσεις σας.

  Στην ουσία στα πλαίσια ενός πολιτιστικού προγράμματος προσπαθήσαμε  να  πραγματοποιήσουμε μια πολιτιστική συνάντηση  λόγου, ποίησης, εικόνας και μουσικής   με τη ψηφιακή τεχνολογία,  με θέμα την Αγάπη, τα πρόσωπα και τα προσωπεία της.
 Το αποτέλεσμα της συνάντησης μας αυτής ήταν ένα ιστολόγιο για την αγάπη που δημιουργήσαμε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και στο οποίο μπορεί ο καθένας να βρει το υλικό που συγκεντρώσαμε μέσα από διαδρομές αγάπης.

                                Ένα ιστολόγιο για την Aγάπη


Στο παρόν ιστολόγιο καταγράφουμε τις δικές μας αγάπες, όπως τις ανακαλύψαμε μέσα από διάφορες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης. Τα αγαπημένα τραγούδια που μιλούν για έρωτα, αγάπη, ανεκπλήρωτους πόθους, αλλά και ματαίωση και απόρριψη.
Το λόγο της ποίησης για την αγάπη, όπως τον ανακαλύψαμε μέσα από αγαπημένα  ποιήματα Ελλήνων  ποιητών.
Τις όψεις της αγάπης μέσα από φωτογραφίες και εικόνες που ανακαλύψαμε στην περιήγησή μας στο διαδίκτυο.    
Το ιστολόγιο μας περιλαμβάνει έναν τοίχο αγάπης, που αρχικά κατασκευάσαμε αναρτώντας ο κάθε μαθητής το προσωπικό του μήνυμα για το τί είναι αγάπη;  Ακόμη στις κατηγορίες που δημιουργήσαμε υπάρχει μια προσωπική ανάρτηση από κάθε ένα μαθητή με ένα τραγούδι ή ποίημα ενός αγαπημένου τραγουδιστή ή ποιητή αντίστοιχα. Επίσης περιλαμβάνει φράσεις σπουδαίων ανθρώπων για την αγάπη γενικά, τους ορισμούς των λέξεων του τίτλου του  προγράμματος και φυσικά πλούσιο εικονογραφικό υλικό που χαρίζει στο ιστολόγιο μία ιδιαίτερη ομορφιά κάνοντάς το πιο οικείο και προσιτό στους μαθητές. 
Αξίζει να τονισθεί, η εύθυμη διάθεση με την οποία εργάστηκαν όλοι οι μαθητές, για την ολοκλήρωση του έργου, δίνοντάς του την τελική μορφή, μετά από αρκετές στιγμές έντονης ευαρέσκειας και ευχαρίστησης για τον κόπο που καταβάλανε, αλλά και στιγμές άγχους και έντονης συναισθηματικής φόρτισης.
Μια αξέχαστη εμπειρία και ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς