24.9.11

Δύσκολη η φετινή χρονιά για μαθητές, γονείς και δασκάλους.

"Λες και δεν αρκούσε η δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας και του καθενός ξεχωριστά, ήρθε και ο πανικός που επικράτησε με την παράδοση των σχολικών βιβλίων και έδεσε το... γλυκό.
Αν σκεφτεί δε κανείς τα βοηθήματα, γνωστά ως «λυσάρια», που πρέπει να προμηθευτεί -με άλλα λόγια να αγοράσει- κάθε μαθητής και δάσκαλος, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο ζόρικα.
Η πρώτη αντίδραση για τους περισσότερους είναι να προστρέξουν σε ένα βιβλιοπωλείο και να βάλουν το χέρι στην τσέπη.
Ευτυχώς όμως, η τεχνολογία είναι με το μέρος μας και πλέον έχουμε τα e-books!
Για να μην τρομάζετε, το ηλεκτρονικό βιβλίο δεν διαφέρει σε τίποτα από την έντυπη έκδοσή του. Εχει κείμενο, εικόνες, φυσικά έχει το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο με τον «πρόγονό» του και διαβάζεται σε όλες τις οθόνες (είτε είναι κινητού τηλεφώνου είτε υπολογιστή). Αν μάλιστα έχετε στην κατοχή σας e-readers (ηλεκτρονικούς αναγνώστες), ακόμα καλύτερα, γιατί οι οθόνες τους είναι ιδιαίτερα ξεκούραστες. Το μοναδικό που έχετε να κάνετε εσείς είναι -όπου χρειάζεται- να «εξάγετε» το e-book σε κάποιο είδος αρχείου που διαβάζεται από τις συσκευές σας.
Η τεχνολογία υπέρ του «δωρεάν»...


Το πολύ επίκαιρο και χρήσιμο άρθρο της κ. Αντωνίας Ξυνού μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ελευθεροτυπίας με τίτλο:   Ε-books με ένα κλικ