22.1.12

Το σποτάκι των μαθητών του Α4 για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2012

Για δεύτερη χρονιά οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Σερρών συμμετέχουν ως πρεσβευτές του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου. Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές και οι μαθήτριες του Α4 τμήματος της Α΄Λυκείου, μετά από ενημέρωση για τη Δράση που υποστηρίζει το Υπουργείο Παιδείας και προωθεί το Πανελλήνιο σχολικό Δίκτυο, αποφάσισαν να συμμετέχουν και να δημιουργήσουν δυο σποτάκια τα οποία και κατέθεσαν.

Το σύνθημα της φετεινής δράσης είναι: 

«Ανακαλύψτε τον ψηφιακό κόσμο μαζί… με ασφάλεια!»


Αρχικά συζητήσαμε στο μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας για το ψηφιακό χάσμα γενεών και πρότεινα στα παιδιά να γράψουν διαλόγους σχετικά με προβλήματα που μπορούν να προκύψουν από τη μη ασφαλή χρήση του Διαδικτύου. Επίσης ελεύθερα μπορούσε ο καθένας να αναζητήσει και να συνθέσει υλικό φωτογραφικό ή ακόμη και να συνθέσει ένα δικό του κείμενο ή ακόμα και ποίημα.
Τα αποτελέσματα ακόμη μια φορά με ξαφνιάσαν. Η πρωτοτυπία και η δημιουργικότητα των μαθητών, αλλά και ο άμεσος προβληματισμός τους για τους κινδύνους που κρύβει το διαδίκτυο, ξεπερνούσαν τις προσδοκίες μου, κυρίως λόγω του περιορισμένου χρόνου που μπορούσαμε να διαθέσουμε.
Ως αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας γεννήθηκαν δύο υπέροχα σποτάκια.
Το πρώτο με τίτλο: "Σκέψου πριν κλικάρεις" είναι μια μουσική απόδοση σε ρυθμό ραπ του ποιήματος που έγραψε ο Βασίλης ο Σουπίδης  και τραγούδησαν όλοι οι μαθητές του τμήματος.Στους στίχους του τραγουδιού επισημαίνετε η ανάγκη να βαδίζουμε Μαζί-γονείς και παιδιά- για ασφαλέστερες διαδικτυακές διαδρομές!
Η μουσική επένδυσε τo video που επιμελήθηκε ο Ηλίας Χάρτιος και σας καλούμε να το απολαύσετε: