23.1.14

Συμμετέχουμε και πάλι στον Εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2014

Μαζί με τις Αλκυονίδες και τα ευχάριστα νέα για τους μαθητές του σχολείου και πιο συγκεκριμένα για την ομάδα του προγράμματος για την 'Ασφάλεια στο Διαδίκτυο".
Για 4η χρονιά φέτος και πρώτη φορά με το 3ο Γυμνάσιο Σερρών συμμετέχω μαζί με τους μαθητές και τις μαθήτριες  ως πρεσβευτές στις δράσεις ευαισθητοποίησης που έχει προγραμματίσει το Saferinternet για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2014 με κεντρικό σύνθημα " Όλοι μαζί για ένα καλύτερο  διαδίκτυο"  http://www.saferinternet.gr/index.php?parentobjId=Page157&objId=Category313

Η ομάδα των παιδιών της Γ΄ Γυμνασίου με ενθουσιασμό δέχτηκε την πρότασή μου και με κέφι άρχισαν να συγγράφουν τα πρώτα στιχάκια και να δημιουργούν τα δικά τους ποιήματα. Αφού καταλήξαμε σε ένα από αυτά η Αγγελική με ξεχωριστή φροντίδα και σύμμαχο την κιθάρα της άρχισε να συνθέτει τη μουσική σε αγαστή συνεργασία με την Αλεξάνδρα. 
Το αποτέλεσμα άμεσο και τόσο εντυπωσιακό για το ασφυκτικό πλαίσιο χρόνου που είχαμε στη διάθεσή μας. Στη συνέχεια δημιουργήθηκε η συτοσχέδια χορωδία που πλαισίωσε τις μουσικούς και με ένα πιάνο, μια κιθάρα, και κέφι  πολύ  ξεκινήσαμε τις πρόβες στο γυμναστήριο του σχολείου.  Με ελάχιστες πρόβες καταγράψαμε το μουσικό μας δρώμενο για να το υποβάλλουμε έγκαιρα μετά από έναν  αληθινό αγώνα δρόμου.

O τίτλος του τραγουδιού: 'Τραγουδάμε για ένα καλύτερο διαδίκτυο"



Και ναι περάσαμε......και λάβαμε με χαρά το παρακάτω μήνυμα:


" Από τις 54 δηλωμένες συμμετοχές, λάβαμε τελικά 17 πρωτότυπα έργα. Ακυρώθηκαν όλα όσα ήταν παράγωγα, ήτοι βασισμένα σε ήδη υπάρχοντα υλικά. Κάποια από αυτά που λάβαμε είναι μεγαλύτερα των 3 λεπτών, επίσης ένα είναι στην αγγλική γλώσσα και όχι στην Ελληνική. Παρόλα αυτά, ως πρωτότυπα έργα, τα δεχτήκαμε και τα αναρτήσαμε, έχοντας, όμως υπόψη μας, τις παραπάνω παραμέτρους.

Είδαμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον και προσοχή όλα τα βίντεο, και θέλουμε να συγχαρούμε τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για την προσπάθεια που κατέβαλλαν, καθώς και το δημιουργικό μεράκι που χρειάστηκε για την υλοποίησή τους. Ωστόσο, όπως είχαμε αναφέρει και στην πρόσκληση, θα θέλαμε να επισημάνουμε κι εδώ πως το φετινό σύνθημα του εορτασμού επικεντρώνεται στη θετική και καλή διάσταση του Διαδικτύου και αναμέναμε δημιουργίες που να αναδεικνύουν ακριβώς ένα καλύτερο και ένα δημιουργικό διαδίκτυο για όλους, και όχι (στην πλειονότητα) τις αρνητικές και επικίνδυνες πτυχές του Διαδικτύου..."

Το κανάλι όπου θα βρείτε τα βίντεο: http://www.youtube.com/user/SID14GRMyLifeOnline.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!