7.5.12

Το 1ο Γενικό Λύκειο Σερρών προκρίθηκε στην τελική φάση του 4ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες των οκτώ προσυνεδρίων του 4ου μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής, στα οποία παρουσιάστηκαν συνολικά 365 εργασίες μαθητών και σχολικών ομάδων . Από αυτές η επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου επέλεξε τις εργασίες που θα παρουσιαστούν στις τέσσερις Συνεδρίες  της τελικής φάσης του συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Μαΐου, στο κέντρο Νόεσις  στη Θεσσαλονίκη.
Συνολικά προκρίθηκαν 95 εργασίες και 56 e- posters.
To 1ο Γενικό Λύκειο Σερρών συμμετέχει σε αυτή τη σπουδαία εκδήλωση, τη γιορτή της μαθητικής δημιουργίας και της εκπαιδευτικής καινοτομίας, καθώς προκρίθηκε στην τελική φάση η εργασία των μαθητών του,  με τίτλο: «Ένα ιστολόγιο για την Αγάπη», με επιβλέπουσα εκπαιδευτικό, τη φιλόλογο Βασιλική (Σύλια) Ζέττα.
Την εργασία υλοποίησαν οι μαθητές της ομάδας του πολιτιστικού προγράμματος και την ολοκλήρωσαν στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2010-2011. Στην τελική φάση την εργασία παρουσίασαν οι μαθητές Παύλος Κασαπίδης, Ευαγγελία Λαμπριανίδου και Σοφία Κάμπμαν.
Τα τελικά αποτελέσματα και το πρόγραμμα του Συνεδρίου μπορείτε να το βρείτε εδώ.
Συγχαρητήρια  στους μαθητές και τις μαθήτριες που τολμούν και πειραματίζονται σε νέους δρόμους, ανακαλύπτοντας τη δημιουργικότητα τους  μέσα από νέες καινοτόμες εκπαιδευτικές διαδικασίες εμπνεόμενοι από το μεράκι των εκπαιδευτικών τους. 
Είμαι αληθινά περήφανη!