23.5.12

Η παρουσίαση του project

Η παρουσίαση των ερευνητικών εργασιών του Β΄τετραμήνου ολοκλήρωσε τη σχολική χρονιά 2011-12 που τελειώνει. Το αμφιθέατρο του 1ου Γενικού Λυκείου Σερρών "ζωντάνεψε¨από τις ομάδες των μαθητών και των μαθητριών της Α΄ Λυκείου, οι οποίοι με μεγαλύτερη άνεση και σιγουριά από το Φεβρουάριο παρουσίασαν στους συμμαθητές τους τις εργασίες που εκπόνησαν.
Τα θέματα όλα πολύ ενδιαφέροντα και ο τρόπος που επέλεξε κάθε ομάδα να παρουσιάσει την εργασία της μοναδικός. Οι μαθητές συνέθεσαν κείμενα, δημιούργησαν ψηφιακές παρουσιάσεις και βίντεο, αφίσες, φυλλάδια και έδωσαν το πιο δημιουργικό κομμάτι του εαυτού τους. 
Το θέμα του δικού μας τμήματος "Πολίτες στον ψηφιακό κόσμο", παρουσιάστηκε από τους εκπροσώπους των  τεσσάρων υποομάδων, που ανέλαβαν να ενημερώσουν τους συμμαθητές τους για τους εξής άξονές του:

  1. Η ψηφιακή ενημέρωση του σύγχρονου πολίτη
  2. Η  ψηφιακή επικοινωνία και τα κοινωνικά δίκτυα
  3. Η ψυχαγωγία στον ψηφιακό κόσμο
  4. Οι ψηφιακοί κίνδυνοι και η επίδρασή τους στη ζωή των σύγχρονων εφήβων.
Οι μαθητές συνεργάστηκαν, μελέτησαν, ερεύνησαν,  κατέγραψαν, όλα όσα  μάθαμε μέσα σ΄ένα κλίμα ευχάριστο και δημιουργικό. Για να καταλήξουμε πως για εμάς ο πολίτης σήμερα στον ψηφιακό κόσμο έχει πρόσβαση σε ένα ανοιχτό, δημοκρατικό διάλογο μέσα από την ανάπτυξη των κοινωνικών δικτύων, του παρέχονται δυνατότητες ψυχαγωγίας και βελτίωσης της καθημερινότητας τους αρκεί να είναι σωστά ενημερωμένος και να γνωρίζει κυρίως τους κινδύνους που ελλοχεύουν αλλά και με ποιο τρόπο μπορεί να τους αντιμετωπίσει.


Η δυναμική ομάδα των μαθητών του project: "Πολίτες στον ψηφιακό κόσμο"
Ένα βίντεο για όσα βιώσαμε, μάθαμε και καταγράψαμε  ως νέοι ερευνητές. Συγχαρητήρια παιδιά!!!