28.5.12

8η Πανεπιστημιάδα Θεάτρου στις Σέρρες

Για ένα που είμαστε περήφανοι στις Σέρρες είναι η διοργάνωση της Διεθνούς Πανεπιστημιάδας Θεάτρου κάθε χρόνο στην καρδιά της Άνοιξης, από το 2004 και για οκτώ συνεχόμενες χρονιές.

Στις θεατρικές αυτές συναντήσεις των φοιτητικών θιάσων, που διοργανώθηκαν στις Σέρρες με την συνεργασία της εθνικής επιτροπής της UNESCO και του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, συμμετείχαν μέχρι σήμερα μαζί με τις ελληνικές πανεπιστημιακές συμμετοχές και αντιπροσωπευτικές παραστάσεις από ευρωπαϊκούς φοιτητικούς θιάσους Πανεπιστημίων της Ισπανίας, της Ρουμανίας, της Γαλλίας, της Κύπρου, της Βουλγαρίας, της Σερβίας και της Γερμανίας, ενώ στο συνολικό τους πρόγραμμα περιλαμβάνονταν εκτός των παραστάσεων, εισηγήσεις από διεθνείς προσωπικότητες του Θεάτρου, ειδική αναφορά στις θεατρικές τεχνικές ειδικότητες και εκθέσεις θεατρικής φωτογραφίας και αφίσας. 
Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία του Θεάτρου των Σερρών αποτελεί πλέον για την πόλη και την Περιφέρεια ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας, που δίνει πνοή πολιτιστικής δημιουργίας στην πόλη και νεανικής ζωντάνιας. Ο φιλόξενος χώρος των "Αστεριών", της κεντρικής σκηνής  της πόλης μας, κατακλύζεται κάθε βράδυ από πλήθος πολιτών που συμμετέχουν σε αυτή τη θεατρική φοιτητική γιορτή. Το πρόγραμμα της φετινής Πανεπιστημιάδας είναι εδώ: