6.3.12

4ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής- Προσυνέδριο Σερρών

Πλημμύρισε σήμερα το κινηματοθέατρο "Αστέρια" από μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε μια ξεχωριστή  "γιορτή" της Πληροφορικής.  Όλοι όσοι βρεθήκαμε εκεί, χαρήκαμε τη δημιουργικότητα των μαθητών ακολουθώντας  την έμπνευση και την καθοδήγηση των υπεύθυνων καθηγητών τους. Καμαρώσαμε τους μαθητές μας να έχουν τον πρώτο λόγο, να ανεβαίνουν στο βήμα, να παρουσιάζουν τις εργασίες τους και να κερδίζουν το χειροκρότημα της επιβράβευσης.
Οι μαθητές και οι καθηγητές που συμμετείχαν εκπροσωπούν το σχολείο της χαράς, της δημιουργικής γνώσης,της υπέρβασης, της αναζήτησης και της περιπέτειας μακριά από τυποποιημένες και στείρες συχνά προσεγγίσεις.
Η παρουσίαση των εργασιών των σχολείων του ν. Σερρών που δήλωσαν συμμετοχή στο Προσυνέδριο έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, με τα προβλήματα στο χώρο της Παιδείας να πιέζουν και να ταλαιπωρούν τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους μαθητές. Στο γενικότερο κλίμα απογοήτευσης και μιζέριας που διαμορφώνεται σε ολόκληρη τη χώρα με τους μισθούς κομμένους θα μπορούσε ο καθένας που βρισκόταν στα "Αστέρια", να δει αυτόν τον" άλλο" κόσμο της εκπαίδευσης που αντιστέκεται... και χαρίζει ελπίδα και αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον.
Το 1ο Λύκειο συμμετείχε με τρεις εργασίες που παρουσίασαν οι μαθητές:
Βασ.Σουπίδης-Άννα-Μαρία Μωραίτου
Μάγδα Λιθαρή-Ευαγγελία
Ευαγγελία Λαμπριανίδου-Σοφία Κάμπμαν-Παύλος Κασαπίδης.
 
οι οποίοι παρουσίασαν με άρτιο τρόπο τις εργασίες που είχαν ετοιμάσει σε πνεύμα ομαδικότητας και και μας έκαναν να τους καμαρώσουμε ευχόμενοι να συνεχίσουν και στο μέλλον να προοδεύουν. Αληθινά αισθανόμουν περήφανη καθώς τους παρακολουθούσα ως εισηγητές στο βήμα. Οι εργασίες του Προσυνεδρίου μεταδόθηκαν απευθείας από το Πανελλήνιο σχολικό Δίκτυο δίνοντας τη δυνατότητα παρακολούθησής του από όλους.
Συγχαρητήρια σ΄όλους και πάμε για άλλα...